Boekentip: “ Voorsprong door focus – Verbeter je prestaties op het werk door mindfulness”

mei 28, 2016 0 Door Petra
https://www.awbruna.nl/boek/voorsprong-door-focus/

https://www.awbruna.nl/boek/voorsprong-door-focus/

Werkt mindfulness ook voor effectiever werken in het onderwijs? Flow nr 3 van dit jaar zette een aantal tips uit dit boek  van Ramsus Hougaard al op een rij. En wat blijkt? Al deze tips kun je direct toepassen in het leven van een docent. Bijvoorbeeld door je dag te beginnen met 10 minuten mediteren, zodat je  op je werk meer focus en concentratie hebt. Of door je dag niet te beginnen met het openen van je mail, omdat je dan nog creatief en gefocust bent en je niet wil laten afleiden door allemaal kortetermijnproblemen.
Een andere tip uit het boek is om korte breinpauzes te nemen. Dus wanneer je in een situatie belandt waarin leerlingen onmogelijk veel vragen stellen of je proberen op de kast te krijgen, neem dan gewoon even afstand en adem een paar keer diep. Als is het een halve minuut: het helpt om informatie te verwerken en om je niet mee te laten sleuren.

Midfulness draait natuurlijk om aandacht. En wat is er nu mooier om les te geven zonder afgeleid te worden door bijzaken? Om leerlingen met je volledige aandacht te helpen?

 

 

 

ISBN: 978-94-005-0665-7
Aantal pagina’s: 256
AW Bruna uitgevers
paperback: 19,95