Maak je bed op!

Maak je bed op!

oktober 2, 2019 0 Door Sietske

In de vakantie heb ik het boek Maak je bed op gelezen van oud-admiraal William McRaven. Ik was wat e-boeken aan het downloaden van de bibliotheekapp en kwam deze tegen.

Eenvoudige les

De eerste les in het boek is ook de eerste les die McRaven leerde: maak elke dag je bed op. En dat is niet gewoon je dekbed rechttrekken als je in opleiding bent bij de marine in Amerika. Dit is een heel nauwkeurige klus en wordt elke dag gecontroleerd. Niet goed, dan helemaal opnieuw beginnen.
McRaven geeft aan dat het een vast patroon in zijn dag geworden is. Een klein klusje waarop je trots mag zijn. Wanneer dit kleine je lukt, kun je meer. Want als je de verantwoordelijkheid van het opmaken van je bed niet aankunt, hoe zal je de rest dan op orde hebben?

En op school?

Ik moest er even over nadenken hoe ik dit op mijn werk kon toepassen. Maar al snel zag ik in dat het gaat om structuur in de kleine dingen. Ook op een school. Elke dag beginnen met een opgeruimd lokaal, de juiste spullen bij je en een plan voor de dag. Als dat op orde is, kun je met een gerust hart beginnen. En dat de dag dan anders loopt dan je gepland had is eerder regel dan uitzondering. Maar op dit klusje kun je in ieder geval trots zijn.