Een tijdje terug deelden we een aantal quotes waar we helemaal zat van waren. Niet omdat de quotes niet goed zijn, maar omdat je ze te pas en te onpas ziet. Tijd voor een frisse wind vonden wij. Daarom komen wij nu met 3 nieuwe quotes, om weer lekker vaak te gebruiken 😉

one-teaches

Dit is op dit moment echt mijn favoriete quote. Ik ervaar het altijd blijven leren en ontwikkelen als een van de mooiste kanten van ons vak. Tegelijk  soms ook best wel frustrerend. Wat elke dag kom je er weer achter dat er nog zoveel te verbeteren en te ontwikkelen valt. Toch geeft deze quote een positieve en simpele weergave. Wanneer wij een ander iets leren, leren we zelf ook. Zolang we daar open voor staan, zal de ontwikkeling en verbetering bijna vanzelf gaan, toch?

Sietske koos voor deze quote: Pubers zijn enorm gemotiveerd, toch? Nieuwe games uitproberen en uitspelen tot het laatste level. Tijd doorbrengen met vrienden of eindeloos shoppen voor de mooiste kleding. Dat is een les voor ons als docenten: kijk ook eens naar dat wat een tiener interesseert en waar hij graag mee bezig is. Daarnaast moeten leerlingen leren dat je niet altijd kunt wachten tot je ergens voor gemotiveerd bent om het te doen. Soms (heel vaak?) komt het aan op discipline. Dat geldt trouwens ook voor docenten.

 

Samen werden we erg blij van deze quote van Juf Bianca . We moesten er ook een beetje om lachen. Want blijft ons onderwijs niet veel te vaak bij droogzwemmen? Kunnen we leerlingen niet vaker uitdagen om echte problemen op te lossen? Een aantal basisscholen is al begonnen met het implementeren van echte casussen. Lukt dat ook op middelbare scholen?  Wij zijn benieuwd!

 

Welke quotes heb jij in je lokaal hangen? Of boven je bureau? We zijn benieuwd welke quotes we van jou mogen toevoegen aan dit lijstje!