Pinteresting

januari 15, 2015 0 Door Sietske

pushpins Gistermorgen boodschappen gedaan bij de Albert Heijn. Bij het opruimen van de boodschappen kwam ik de kassabon tegen. Normaal gesproken gooi ik die meteen weg, maar mijn oog viel op de achterzijde. Daar stond een cartoon van een boon over het aantal meters kassabon dat de Albert Heijn inmiddels heeft bespaard. Op zo’n moment zie ik meteen een mooie som voor in een les over lengte en oppervlakte: lengte kassabon, omtrek aarde, hoeveel keer om de aarde, hoeveel m2 papier. Genoeg om aan te rekenen. Dus bon bewaren of meteen een foto. Leuk!

De truc is nu alleen om op het goede moment me de bon of foto te herinneren. En om dan ook nog te weten waar ik het had bewaard.
Ik ben lang bezig geweest om hiervoor een goed werkend systeem te vinden. En ik heb het gevonden: Pinterest!

Ik houd van die site: zoveel ideeën, zoveel inspiratie (en zoveel tijd dat het me kost….). Nooit had ik er bij stilgestaan dat ik het ook nuttig zou kunnen gebruiken voor school.
Allereerst heb ik een nieuw account aangemaakt. Zo houd ik werk en privé gescheiden ;). Daarna heb ik voor allerlei onderwerpen die in de lessen aan bod komen een bord gemaakt. Je kunt dit ook per hoofdstuk van je methode doen. Elk idee, elke werkvorm, elke foto of ander lesidee plaats ik nu in de desbetreffende rubriek. Bij mijn voorbereidingen hoef ik nu alleen maar op het goede bord te kijken.
Daarnaast biedt pinterest echt een schat aan lesideeën, werkbladen en inspiratie. Zoek maar eens op je vak en zoek ook eens in het Engels.

De foto van de kassabon staat inmiddels op het bord ‘oppervlakte en omtrek’. Dus die som komt in februari bij hoofdstuk 7 zeker aan bod.