Studiedag

Studiedag

januari 21, 2019 0 Door Sietske

Samenvatting by Petra

Heb je dat wel eens? Een studiedag waar je helemaal opgeladen en geïnspireerd van terug komt en je je niet hebt verveeld? Waar je iets van hebt geleerd en met plezier op terug kijkt? Petra en ik hadden het vorige week.

Afwisselend
We starten het jaar met een dag voor alle personeelsleden. En dat zijn er een paar honderd. Gezellig heten we elkaar gelukkig nieuwjaar en zitten we klaar voor dat wat komen gaat: Ben Tiggelaar houdt ons een uur bezig met inzichten over veranderingen en hoe dat aan te pakken.
Het is afwisselend in allerlei opzichten: we luisteren, hebben een gesprekje met de mensen naast ons en mogen onze ideeën via Mentimeter op het scherm kwijt. Maar ook afwisselend in houding: zitten, staan en bewegen (dansen mag ook maar kan ook gênant zijn of voor plaatsvervangende schaamte zorgen).

Workshops en borrel
De rest van de dag wortd ingevuld met workshops (die je zelf mocht kiezen uit een lijst van 45!), een samenzijn met je eigen team, een heerlijke lunch, professionaliseringsmarkt en een afsluitende borrel. Ik heb een super dag gehad.
Tijdens de borrel vertellen we elkaar dat het zo inspirerend en interessant was. We hebben namelijk ook wel eens hele saaie studiedagen of workshops gehad (waarbij we net als leerlingen stiekem een trein eerder naar huis namen…). Niks aan.

Maar onze leerlingen dan?
Die hebben eigenlijk alle dagen studiedagen. En hoe uitdagend, afwisselend en interessant zijn die? Mogen ze bij ons ook naast luisteren en schrijven even met elkaar in gesprek, een leuke werkvorm doen of hun mening geven? Mogen ze ook even staan, bewegen of een dansje doen? Zeggen ze aan het einde van de dag ook wel eens dat het gewoon een leuke dag was?
Ik hoop van harte dat wij leren voor leerlingen een beetje interessant en afwisselend kunnen maken.