Vak(antie)literatuur en vakantieblogs op een rij

juli 17, 2016 0 Door Petra

VakliteratuurOnze vak(antie)literatuur is weer binnen! Als we straks een beetje zijn uitgerust en 3 thrillers of romans verder zijn, dan pakken we een boek over het onderwijs. Door het lezen van een boek over onderwijs kun je nieuwe ideeën opdoen voor het komende jaar, borrelen goede voornemens op en begin je enthousiast aan het nieuwe schooljaar. Zo ver is het nog niet. Eerst maar even lekker uitwaaien aan het strand, aanrommelen op de camping, slenteren door onbekende stadjes. Heerlijk. Een welverdiende vakantie!

We wensen alle lezers een heerlijke vakantie toe! We zijn benieuwd of/welke boeken over het onderwijs jullie zomer lezen. Heb je leestips? Goede ideeën opgedaan door een interessant boek? We horen het graag! Plaats dan een reactie onder dit bericht of deel je tips of onze Facebook pagina.

VakantieVoordat onze vakantie echt begint zetten we nog een aantal blogs over vakantie voor jullie op een rij. Enjoy!

Vakantie!
Er is vaak kritiek op en jaloezie over het feit dat docenten zo lang vakantie hebben. Maar…wie denkt dat dát de reden is dat docenten zo gelukkig zijn met hun beroep, heeft het mis.  Lees verder 

Altijd ziek in mijn vakantie 
Waarom word ik altijd ziek tijdens de vakantie? Ik hoor de vraag vaak om mij heen. Vooral beginnende docenten hebben vaak last van deze kwaal. Lees verder

Vakantiegevoel vasthouden
Ik heb zelf altijd fysieke afstand nodig en daarom blijf ik bijna nooit thuis in een vakantie. In mijn eigen huis heb ik toch de neiging om met hetzelfde tempo door te gaan en mis ik het relativeren wat van huis zo goed lukt. Lees verder

Vak(antie)literatuur
Ooit heb ik de tip gekregen om in de zomervakantie niet alleen thrillers, romans en literatuur te lezen maar ook een boek gericht op het onderwijs. Het leek me niks. Heb je net alles afgerond op school, ben je er toch nog mee bezig. Maar na twee week Frankrijk, vijf prachtige boeken en twee weken thuis aan het rommelen, ontstaan er langzamerhand in mijn hoofd weer kleine nieuwe ideeën voor het nieuwe schooljaar. Lees verder