Wat er zoal mis ging…

Wat er zoal mis ging…

januari 14, 2020 0 Door Petra

Omdat we het nieuwe jaar heel positief beginnen kijk ik ook even kritisch terug op de afgelopen maanden. Na een half jaar vrij kon ik in september weer beginnen op school. Ik stapte er heel zorgeloos in, voelde dat ik alles aankon en had verder nog nergens over nagedacht.

Achteraf had ik dat misschien beter wel kunnen doen, ik had het idee dat ik vanaf het begin af aan achter de feiten aanliep. Ik had niet echt een duidelijk plan over HOE ik alles wou gaan doen. De Australische ‘no-worries’ werkte hier niet. Gelukkig vormde zich langzaam maar zeker een plan over hoe ik het één en ander toch beter anders kan aanpakken. Ik ben daar na de jaarwisseling fris aan begonnen!

Ondertussen heeft het toch wel hilarische taferelen opgeleverd. We schrijven dan misschien wel blogs over het onderwijs, maar dat betekent echt niet dat we zelf alles goed kunnen. Vooral de maand november was een ramp. De lessen Engels die ik gaf liepen regelmatig uit de hand. Het hielp me om even rustig de tijd te nemen om naar die frustraties te kijken. Het schrijven over die lessen heeft me eigenlijk best veel lol opgeleverd en Sietske kon er ook heerlijk over meelachen.

In de komende blogs zal ik iets meer schrijven over wat er allemaal mis ging, maar gelukkig ook: hoe het nu weer beter loopt. Er is hoop dus.

Ook bij het schrijven van blogs was het ritme er even uit. Gelukkig hebben we inmiddels veel blogs klaarliggen om te posten. Je kunt onder andere tips verwachten over huiswerk, digitale tools en het geheugen.