Dag van de leraar

RTEmagicC_bladzijden-boekje-small.jpgNet als vorig jaar had ik te veel verwachtingen van de dag van de leraar: leerlingen, leidinggevenden en echtgenoot wisten er niks van. Moet ik dan per se in het zonnetje gezet worden? Nee, dat hoeft niet per se op een speciale dag. Maar het is wel fijn om af en toe waardering te krijgen voor wat je (extra) doet: een schouderklopje van de teamleider, een enthousiaste ouder die een mailtje stuurt om ergens voor te bedanken of een leerling die zegt dat iets leuk of leerzaam was. Misschien denken ze het wel, maar je hoort het maar weinig.
Vorig jaar kreeg ik tijdens een ouderavond van een moeder een kleurboek voor volwassenen. Ingepakt en met een strikje. Wat werd ik daar blij van en het gaf nieuwe energie! Misschien juist omdat ik het niet had verwacht.
Waar ik ook blij en enthousiast van word is het CNV inspiratieboekje dat dit weekend in de brievenbus lag! Zomaar een boekje met mooie papiertjes, handige lijstjes en leuke tips. Dan krijg je het gevoel dat er mensen zijn die meedenken, die aan je denken en je verder willen helpen. Wat wil je nog meer op de dag van de leraar?!