Dag van de leraar?

Wist jij dat het vandaag de dag van de leraar was? Nee? Dan ben je niet de enige. Al een week geleden attendeerde ik mijn man op de dag van de leraar. ” Oh, en wanneer is dan de dag van de software developer?” was zijn reactie. Ik probeerde het belang van docenten uit te leggen en liet deze week als duidelijke hint het bosje met verdorde bloemen op tafel staan. “Morgen is het de dag van de leraar hé,” zei ik gisteren nog.

dagvandeleraarToen ik vandaag opstond had ik er echt zin in. Zouden de klassen iets liefs hebben bedacht? Hebben ze een appel voor me meegenomen? (Waarom is het logo van de dag van de leraar eigenlijk een appel?) Zullen er ouders zijn die me bedanken voor mijn inzet? Misschien dat er iets lekkers is bij de koffie op school?

Nadat ik mijn teamleider had herinnerd aan de dag van de leraar werd er nog snel iets lekkers voor bij de lunch geregeld. En er werden lieve woorden gesproken, dat kan ik niet ontkennen. Maar verder stelde de dag van de leraar eigenlijk niet zo veel voor. Ik voelde me een beetje alsof ik jarig was, maar dan dat iedereen het vergeten was en ik het steeds hardop moest zeggen. Een beetje zielig eigenlijk.

Ik vraag me nu af waarom we eigenlijk een dag van de leraar hebben. Ik stel voor dat we het of volgend jaar goed vieren, of dat we het afschaffen. Als we het vieren dan moeten we zorgen dat iedereen het weet. Als we het vieren dan heb ik ook eigenlijk liever een stuk chocola dan een appel.
En bloemen? Volgend jaar. Heel graag.