Docentenagenda’s 2021/2022

Het ene jaar is nog niet voorbij of de voorbereidingen voor het nieuwe zijn al begonnen! En voor dat nieuwe jaar hebben wij alvast wat agenda’s bekeken.

Veel docenten zullen een digitale omgeving hebben zoals SOM of Magister waarin ze een agenda hebben. Of misschien gebruik je de agenda van Outlook. Toch zijn er nog heel veel collega’s die een papieren agenda gebruiken. En dat blijkt ook wel uit het aanbod! Want er worden veel agenda’s uitgebracht speciaal voor docenten. Het voordeel van een papieren agenda is voor ons het overzicht dat het ons geeft. Daarnaast heb je ook al je notities, papiertjes, reminders en aantekeningen bij elkaar.

Hieronder een korte omschrijving van een greep uit het aanbod van docentenagenda’s. Een overzicht vind je helemaal onderaan.
Ben je, net als wij, een paperlover? Welke agenda kies jij dan?

Zwart/Wit

De agenda van Zoedt (1) heeft een kaft met kleine stipjes. Handig zijn de twee elastieken: om de agenda te sluiten en als bladwijzer. Handig: de hele agenda kun alvast hier digitaal inzien! De Agenda Voor Leraren (AVL) (2) is leverbaar met verschillende covers. Wij kozen voor deze met het ouderwetse klaslokaal. De Hobbit (3) levert agenda’s in A4 en A5 formaat, allemaal met hardcover. De meesten met ringband. De agenda van Gewoon te Gek (4) is een Limited Edition met twee kolommen voor elke dag: een voor privé en een voor werk.

Een beetje kleur

Kom je de quotes van DARUM! ook wel eens tegen op social media? Ze geven ook een agenda (5) voor docenten uit. Een kleine preview vind je hier. De Athena agenda (6) is misschien wel een van de bekendste docentenagenda’s. Jaren alleen leverbaar in A4 maar inmiddels ook in A5 formaat. De naam is dan niet Athena maar Artemis. Krabbel (7) heeft agenda’s in zacht pasteltinten in verschillende formaten. Heel handig: er is ook een agenda met 18 maanden. Zo kun je alvast afspraken en notities noteren voor na de zomer. De agenda van Omdenken (8) is van dezelfde uitgevers als de agenda van DARUM!. Maar deze agenda bevat natuurlijk nieuwe quotes van omdenken. De Loesje agenda (9) wordt uitgegeven in eigen beheer en is leverbaar via hun eigen website. En in de voorverkoop te bestellen met korting.

Basics

Een agenda in liggend formaat is van Studijoke (10). Een Vlaamse agenda dus alle vakanties en feestdagen van onze Zuiderburen staan hierin aangegeven. De agenda van Brepols (11) is heel erg basic met slappe kaft en een kuststof ringband. Ryam (12) levert een basisagenda in verschillende formaten, met en zonder ringband. Er is ook een versie leverbaar met een cover van kunstleer. Thieme Meulenhoff (13) heeft een agenda met een ringband op A4 formaat. Deze agenda wordt uitgegeven in samenwerking met Bekking & Blitz en dat is weer de producent van de Athena agenda. Ook Noordhoff brengt een agenda uit. Dit is er een met een slap kaft in een formaat kleiner dan A5.

Alles op een rijtje