Docentensabbatical part 5: MAIL- Gekkenhuis van details

Wat zouden mensen denken als ze even in jouw werkinbox mochten kijken? Wat voor indruk krijgt iemand van jouw werk, de organisatie en de school? En hoeveel mail krijg je eigenlijk? 

Voor het eerst mijn mail weer lezen

Omdat het schooljaar, waar ik niet meer aan mee doe (lees hier waarom) , binnenkort tot een eind zal komen besloot ik een paar week geleden toch maar mijn schoolmail te openen. Na 4 maanden sabbatical! Ik was niet van plan om alles te lezen, maar liet even snel mijn oog over de eerste pagina gaan:
-Vervoer voor de cultuurmiddag
-Lesuitval i.v.m biologie buitendag 
-Prijsuitreiking van de wiskundeolympiade 
-Herzien schema van de cito-toetsen 
-Nieuwe indeling van de kluisjes 
-Verandering locatie ouderavond 
-Opgave roosterwensen volgend jaar 
-Fietsenkelder eerder dicht 
Enz. 

Wat was ook al weer de hoofdzaak? 

Voor een leeg hoofd waren dit opeens heel veel details. Een paar gedachten schoten mij te binnen. Gaat het misschien te veel over details? Zijn we de hoofdzaken van het onderwijs langzaam uit het oog verloren? Zou het mij lukken om straks mijn aandacht bij de hoofdzaken ze houden? Of ren ik na een paar week ook weer door de school om zaken aan de rand van het onderwijs op te lossen? 

Hoe gaan we om met email? 

En: Hoe gaan we eigenlijk om met email op onze school? Waarom wordt er nog zoveel gemaild over zaken die duidelijk al veel eerder geregeld hadden kunnen zijn? Of verandert alles steeds en is dat onvermijdelijk op een school? En waarom stuurt men eigenlijk een herinnering? Over email gedrag valt nog veel te schrijven en ik hoop dat Sietske dat binnenkort doet. Ze heeft er regelmatig wat over te zeggen 😉 

Heb jij dat ook? Stoor jij je aan het email medium op jullie school? Zijn er bij jullie regels over het gebruik van email? Deel het met ons!

https://lesandmore.nl/docentensabbatical-part-1-nutteloos/
https://lesandmore.nl/docentensabbatical-part-2-nog-steeds-moe/
https://lesandmore.nl/docentensabbatical-part-3-schuldgevoel/
https://lesandmore.nl/docentensabbatical-part-4-iedereen-een-sabbatical/