Maart is een rustige maand!

balans

“Maart is een rustige maand.” Sietske begon direct te lachen toen ik dit tegen haar zei. Ik heb natuurlijk wel vaker  in een drukke week of periode gezegd: “ Volgende maand wordt echt een stuk rustiger, dan kan ik even bijkomen.”

Ik houd mezelf wel vaker vaak voor dat het binnenkort rustiger zal worden: als dat project voorbij is, de cijfers zijn ingevoerd of als die cursus achter de rug is. Maar eigenlijk is dat nog nooit gelukt.

Yes Trooper 
Soms was het echt even rustig, maar dan zat ik opeens in de organisatie van een kerstviering of een museumexpositie op school. Ja, ik ben zo’n persoon: de vraag is nog niet gesteld of ik zie mijn eigen hand miraculeus de lucht in gaan. Luc Dewulf categoriseert dit soort mensen in zijn boek  en Tedtalk als “Yes Troopers”. Ik zal de komende tijd op mijn handen moeten zitten om te voorkomen dat ze enthousiast de lucht inzwaaien als er iemand wordt gevraagd om ….

Ik ben er toch zelf bij? 
Maar deze maand…..Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Geen ingewikkelde projecten, geen ouderavonden, geen rapporten, bijna geen verjaardagen of andere sociale afspraken. Too good to be true? Wie weet. Maar ik ben er toch zelf bij? Ik zie het als een uitdaging om het deze maand rustig te houden. Een tijd om even te genieten van wat je hebt en niks nieuws te beginnen. Een tijd om mijn lessen met volle energie en aandacht te draaien. Een keer een uitgebreide maaltijd voor mijn man koken.

Gevaarlijke uitspraak

Het is natuurlijk erg gevaarlijk om dit te schrijven. Iedereen weet nu dat ik een rustige maand heb. Dan kan ik het toch niet maken om ergens nee op te zeggen? Sietske zei ook al direct: “Oeh, ik heb trouwens een aardig lijstje met zaken waar we mee aan de slag moeten…” Kom maar door Sietske, ik ben benieuwd!
ps. Ik laat jullie natuurlijk weten in hoeverre deze rustige maand uit de hand is gelopen;)