Nog 2 dagen…

https://www.flickr.com/photos/shandilee/4155243997/in/photolist-dEJG3M-dEQ7Th-dEJFBM-dEJFUH-dEQ7mC-dEJFji-dEQ5j3-dEJEMk-dEQ7EE-dEQ5Wq-dEJHRx-dEQ845-7kbHgT-4fsJyg-aUgrH2-97xg7h-hVjJya-dsnmzx-73GG37-5SSHE3-vgHpr-iuvHVK-44V4Ew-97ua7B-iwcsKa-qoAjyd-uwthT-5SNpKe-guAVwg-5M5J1W-dFRzZE-3c4CMg-4dCZJj-7nQGSu-7rxXqo-9hNUAf-4aT8QN-pZAocZ-7mygXS-4cUhrF-f5hbcu-7TJYnB-duQToR-4f12NY-dzN2EW-8X5HJr-4fh5iA-hueLDS-5GPbgw-92NXZr

Nog 2 dagen te gaan en nog zo veel te doen! Eigenlijk wil ik dat hoofdstuk nog afmaken met die klas, dat boek nog uitlezen met de andere klas en eigenlijk moet ik het proefwerk ook nog bespreken voordat de kerstvakantie begint. Er vallen veel uren uit door kerstactiviteiten dus prop ik de laatste lessen maar vol zodat we alles toch nog afkrijgen. Of niet?

Er bestaat ook de optie om het gewoon een beetje te laten voor wat het is. Nu hoef je natuurlijk niet direct al je klassen voor de kerstaflevering van Mr Bean te zetten maar alvast een klein voorproefje op de vakantie nemen kan geen kwaad.

Om voor mezelf een beetje op een rij te krijgen wat echt noodzakelijk is probeer ik me voor te stellen hoe ik daar na de vakantie over zou denken. Nu lijkt iets misschien heel groot en belangrijk, maar is dat na 2 week nog zo? Als ik het proefwerk niet nakijk, zouden de leerlingen daar dan de hele vakantie verdrietig van zijn? Of zijn ze het na de eerste dag al vergeten? Ik dwing me zelf ook om realistisch te zijn over de indeling van de laatste lessen. Je kan nog wel van alles willen en belangrijk vinden maar de leerlingen zijn moe, ze zijn met hun hoofd al in de vakantie of ze maken zich druk over hun uitvoering bij de kerstviering. Kortom, ik probeer het realistisch te houden. Tja, en als we het hoofdstuk niet afkrijgen? Dan moeten we na de vakantie maar even tijd nemen om het geheugen op te frissen. Echt niet de ergste zaak van de wereld.

Ik laat het alvast een beetje gaan en richt me op de stapels kerstkaarten die ik nog “moet” schrijven. Zou ik ze voor 6 uur nog op de post krijgen?  

 

Afbeelding:
Christmas tree lights by Shandi-lee Cox, Flickr.com