over LES&more


Les&more is er voor docenten die goed willen lesgeven zonder altijd maar over te werken. Wij houden van effectieve werkvormen die je elke les weer kunt gebruiken. Werkvormen die er voor zorgen dat leerlingen actief met de les meedoen en werkvormen waarbij een docent inzicht krijgt in het leren van de leerlingen. Want daar gaat het uiteindelijk om: elke leerling verder kunnen helpen in zijn of haar leerproces. 
Wij helpen docenten om deze werkvormen te ontwikkelen (met een duidelijk doel) voor hun eigen vak en hun eigen lessen. Op zo’n manier dat het behapbaar blijft. 
We begeleiden docenten die het gevoel hebben altijd maar aan het werk te zijn. Van ‘stress en last-minute-klussen’ naar ‘goed voorbereid en balans’ in je werkweek. 

We zien te vaak dat docenten en scholen heel veel energie steken in projecten of lessen die maar eenmalig worden gegeven. Wij geloven juist dat het onderwijs beter kan worden door kleine aanpassingen te doen in de ‘gewone’ lessen. Elke les weer. “Het hoeft niet groots of ingewikkeld”, dat is zo ongeveer onze lijfspreuk geworden šŸ™‚ 
Nederland heeft goede (en gezonde!) docenten nodig en daar werken wij graag aan mee! 

Sietske en Petra leerden elkaar kennen tijdens hun LIO jaar in het onderwijs. Inmiddels zijn ze allebei schoolopleider en hebben ze in 2016 de opleiding tot schoolopleider afgerond aan de RUG.
Petra en Sietske hebben beide ervaren hoe het is om de balans kwijt te raken door hun baan in het onderwijs. Overspannen of overbelast, het lijkt een risico te zijn van het vak. Omdat ze vinden dat het anders kan hebben ze LES&more opgericht. Goede lessen geven, maar ook goed zorgen voor jezelf. Niet harder werken, maar slimmer werken.
Sietske is een zij-instromer in het onderwijs. Ze begon als bouwkundige en maakte 10 jaar geleden de overstap naar docent wiskunde. Kernwoorden voor Sietske zijn: Structuur en organisatie, Formatief evalueren, digitale tools, routines, 80/20 learning en TTO.
Petra studeerde voor docent beeldende kunst en vormgeving en docent Engels. Kernwoorden voor Petra zijn: TTO/CLIL coach, internationalisering, digitale tools, werkvormen, ontwerpen en vormgeven.

Anderen over Sietske en Petra
Linda: ‘Leuke mensen, eerlijk en geĆÆnteresseerd.’
Albertine: ‘Het programma van de workshop was heel gevarieerd en tijdens de workshop gaven Petra en Sietske veel praktische tips, waarbij ze ook aandacht besteedden aan mijn persoonlijke werksituatie. Na deze workshop heb ik niet het gevoel dat ik van alles moet veranderen, maar heb ik juist nieuwe energie en motivatie gekregen om mijn werkweek op sommige punten anders te gaan indelen. Een echte aanrader!’
Workshopdeelnemer: ‘Ik vond het heel verfrissend dat het zo eerlijk was en door de interactie was het ook heel leuk

LES and more, KVK 70090637
info@lesandmore.nl