over ons

Wie zijn wij?
Les and More is opgericht door Sietske Dijkema en Petra Hatley. Ze zijn docent en trainer, in beide rollen gemotiveerd om het onderwijs nog beter te maken. In hun blog delen ze eerlijk over hun ervaringen, tijdens workshops blijven ze realistisch over wat mogelijk is. Onderwijs kwaliteit én werkgeluk. Niet het één ten koste van het ander.

Wat geloven wij?
Onderwijs is een uitdagend vakgebied waar je verandering en innovatie niet weg kan denken. Wij geloven dat het onderwijs beter kan, maar tegelijkertijd óók makkelijker.

Wat doen wij?
Wij begeleiden docenten om op een haalbare manier het meeste uit hun lespraktijk te halen. We coachen docenten individueel en in teams. We geven workshops en cursussen op inschrijving en ‘in school’.

Sietske en Petra leerden elkaar kennen tijdens hun LIO jaar in het onderwijs. Inmiddels hebben ze allebei de opleiding tot schoolopleider afgerond aan de RUG en begeleiden ze nu samen lio’s.
Petra en Sietske hebben beide ervaren hoe het is om de balans kwijt te raken door hun baan in het onderwijs. Overspannen of overbelast, het lijkt een risico te zijn van het vak. Omdat ze vinden dat het anders kan hebben ze LES&more opgericht. Goede lessen geven, maar ook goed zorgen voor jezelf. Niet harder werken, maar slimmer werken.
Sietske is een zij-instromer in het onderwijs. Ze begon als bouwkundige en maakte 10 jaar geleden de overstap naar docent wiskunde. Kernwoorden voor Sietske zijn: Formatief toetsen, digitale tools, structuur en organisatie, routines, 80/20 learning en TTO.
Petra studeerde voor docent beeldende kunst en vormgeving en docent Engels. Kernwoorden voor Petra zijn: TTO coach, internationalisering, digitale tools, werkvormen, ontwerpen en vormgeven.

Anderen over Sietske en Petra
Linda: ‘Leuke mensen, eerlijk en geïnteresseerd.’
Albertine: ‘Het programma van de workshop was heel gevarieerd en tijdens de workshop gaven Petra en Sietske veel praktische tips, waarbij ze ook aandacht besteedden aan mijn persoonlijke werksituatie. Na deze workshop heb ik niet het gevoel dat ik van alles moet veranderen, maar heb ik juist nieuwe energie en motivatie gekregen om mijn werkweek op sommige punten anders te gaan indelen. Een echte aanrader!’
Workshopdeelnemer: ‘Ik vond het heel verfrissend dat het zo eerlijk was en door de interactie was het ook heel leuk

LES and more, KVK 70090637
info@lesandmore.nl